Nieuws

« Terug naar overzicht

Utlopers on ice

03-08-2016 om 12:48

 

Afgelopen weekeinde en tevens de overgang van het wisselvallige oktober naar het koude november stond voor ons in het teken van de welbekende Friese sport: Schaatsen.

Wij speelden vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november tijdens de NK-afstanden in Thialf. Het schaatspaleis van Nederland dat bekend staat om zijn superieure ijs. Toen we vrijdag arriveerden in Heerenveen gingen we gelijk los om het publiek dat buiten stond te wachten, een warm welkom te geven.

Ook wij werden binnen van harte welkom geheten door het inmiddels voor ons bekende personeel van Thialf en dronken we als gewoonlijk een lekker bakje warme choco met slagroom voor de start van de wedstrijden. Voor een vrijdagmiddag was het gezellig druk in Thialf en trapten we af met klassiekers als ‘Kleine café aan de haven’ en ’t dondert en ’t bliksemt. De sfeer zat er goed in en de middag ging sneller voorbij dan een schaatser op de 500 meter sprint. Na vier sets te hebben gespeeld, stond er voor ons een heerlijke maaltijd klaar: boerenkool met worst

Om 18:00 uur vertrokken wij weer naar Sneek, maar de dag zat er nog lang niet op. Er stonden nóg twee optredens in onze agenda en zo streken wij neer in de Scharnestraat. In dit niet al te grote straatje zit het kleine maar zeer fijn kroegje de ‘Bakkersdochter’. Hier werd een veertigste verjaardag van iemand gevierd waar wij natuurlijk een mooi feest van wilden maken. En dat is gelukt.

Ook na dit feestje was het nog niet gedaan voor ons. Advendo had in haar clubgebouw een feestje met als thema: Oktoberfest! Als verrassing speelden wij twee sets en het dak ging eraf. Onze muzikale kunsten werden uit de hoed getoverd en het spelen ging lekker. Zelfs al na een hele dag gespeeld te hebben. De meeste van ons waren al op de fiets gekomen om tot in de late uurtjes nog een biertje te drinken en zo sloten wij deze dag af.

Zaterdag 1 november stonden wij weer in Thialf om het publiek feestelijk warm te houden en om onze muzikaliteit ten gehore te brengen. Nummers als ‘La Bamba’ en ‘Hey Jude’ pakten goed uit en het publiek deed vermakelijk mee op ‘Hela Hola, van voor naar achter’.

Wij waren tevreden over twee dagen optreden in zowel Thialf als bij de andere feestjes en we kijken uit naar de volgende optredens. Check onze agenda op de website!

Deze twee dagen konden we niet zonder de hulp van de volgende mensen: Dennis de Boer op basedum, Leo Silvius op trombone en niet te vergeten Marrit Harkema en Dennis Betten voor het regisseren in Thialf. Allemaal super klasse en bedankt!

 

4 november 2014