Nieuws

« Terug naar overzicht

Nieuwe single én website: Útlopers klaar voor de Sneekweek!

29-06-2016 om 15:49

Ziet er kek uit, of niet dan? Met dank aan Rinse Ringma staat sinds kort onze compleet vernieuwde website online. Er is een lange tijd aan gewerkt, maar het resultaat mag er wezen. De komende tijd gaan we achter de schermen aan de slag om de site helemaal op en top te maken.

Via onze website blijft u voortaan nog beter en makkelijker op de hoogte van waar we optreden, wat we zoal uitvreten en wat ons bezig houdt. Zo presenteerden we zaterdag 20 juli de sneekweekhit van 2013.

En een betere dag hadden we niet uit kunnen kiezen. Het was een prachtig zonnige dag: de ideale gelegenheid om een onvervalste Sneekweek-sfeer te creëren op de Marktstraat in Sneek. We presenteerden dé sneekweekhit van 2013 ‘Los in de Sneekweek!’.

Voor de Irish Pub speelden we een kort setje muziek, waarna Sneker stadsdichter Henk van der Veer het woord nam en de betrokkenen bij het project bedankte. Daarna werden Marcel en Bianca, trouwe fans van het eerste uur, naar voren geroepen om het eerste exemplaar van de single in ontvangst te nemen. Bianca vertrouwde ons toe het op te hangen in haar kamer.

Hierna werd de clip aan het toegestroomde publiek laten zien. De reacties waren erg goed en door sommige mensen werd het nummer al voorzichtig meegezongen.

Hierna speelden we nog een setje en werden de singles verkocht. Het was een prachtige middag waar zowaar het sneekweekgevoel een beetje ontstond. U heeft ook nog maar een aantal weken om het nummer uit uw hoofd te leren, want op vrijdag 2 augustus start de Sneekweek alweer!

We zijn blij dat de single zo goed ontvangen is en we zullen hem tijdens onze optredens in de Sneekweek nog vaak ten gehore brengen. De single is overigens ook te beluisteren via Spotify en te verkrijgen via iTunes. De fysieke singletjes zijn te koop tijdens onze optredens in de Sneekweek én via een bestelformulier op onze website.

Wij als Útlopers willen graag de volgende mensen bedanken die enorm veel tijd en vakkennis in dit project hebben gestoken: Harm Silvius, Han Bosma, Kevin Schuurmans (Kesh), Jan Bensliman, Toon Sevens, Nico Altenburg, Theo Brens, Frans Tigchelaar,  Stichting Vrienden van Advendo, Joop van der Linden en uiteraard alle sponsoren, groot en klein. Dank beste mensen, dankzij jullie hebben we onze eerste single (en videoclip) kunnen uitbrengen!

 

 

P.s. Hier een aantal linkjes naar media over ‘Los in de Sneekweek!’.

SneekTV, Grootsneek, Sneeker Nieuwsblad, Henk van der Veer.

Foto: Wim Walda, Grootsneek.nl

23 juli 2013