Nieuws

« Terug naar overzicht

Útlopers vierde tijdens Nederlands dweilkampioenschap in Groenlo

03-08-2016 om 13:00

 

GROENLO – De Útlopers uit Sneek zijn donderdag vierde geworden tijdens het Open Achterhoekse Dweilorkestenkampioenschap in Groenlo. De band liet hiermee 13 orkesten uit het gehele land achter zich. Ook namen zij de zogenaamde gezelligheidsprijs mee naar Sneek, een prijs voor het gezelligste dweilorkest van de dag.

 

In een zonovergoten Groenlo speelden de Sneker Útlopers op drie wedstrijdpodia, waarop zij een speciaal ingestudeerde wedstrijdset ten gehore brachten. Deze set, bestaande uit nummers als ‘Hey Pachucco’, ‘Rainbow in the sky’ en de top-40 hit ‘Cheerleader’, werd erg gewaardeerd door jury en het massaal toegestroomde publiek.

Vooral op de samenstelling van de muziek, de sterke muzikale uitvoering en de interactie met het publiek werden hoge cijfers gescoord door de Sneker muzikanten. De gezelligheidsprijs werd aan de Útlopers toegekend door                                                                                    een speciale publieksjury.

 

Het dweilorkest nam drie keer eerder deel aan het kampioenschap in Groenlo; ze eindigden twee keer zevende en één keer tiende. De vierde plaats voor de Útlopers op de dweildag in Groenlo is dus een fikse verbetering van de jaren ervoor.

 

 

 

15 mei 2015